Filosofie

“Elk afscheid is het begin van een nieuw verhaal…”

De rode draad doorheen mijn leven is altijd al mode geweest. Als kind zat ik uren in de 3Suisses boek silhouetten uit te knippen. Moodboards maken was mijn favoriete bezigheid en zo kon ik mijn kleur- en stijlgevoel optimaal uiten.

Na mijn universitaire studies waarbij stages en eindwerk ook in het teken van, hoe kon het anders, mode stonden, ben ik in 1995 mijn eerste eigen boetiek begonnen in Knokke. Ik heb in totaal 3 boetieks opgestart en heb de laatste overgelaten eind 2009. Gedurende mijn sabbat heb ik een coachingprogramma gevolgd om te ontdekken wat mijn innerlijke klok nu precies doet tikken. De drang om die kennis en ervaring door te geven maar toch ook constant bij te leren bracht mij op het idee Coolman Fashion Consultancy op te richten.

Doel van mijn bedrijf is 2erlei :

Ik heb mij verdiept in individuele imago, stijl- en kleuranalyse. Ik merkte bij mezelf dat ik silhouetten en kleuren aan klanten voorstelde met heel veel buikgevoel en dat leidde tot hele mooie resultaten. Maar ik wou toetsen of dat ook klopte met wat de theorie voorschreef. Dus heb ik vele extra cursussen gevolgd om dat buikgevoel te staven.

Daarnaast geef ik advies aan modebedrijven op vlak van international sales, marketing, collectie-ontwikkeling, doelgroeppositionering, merchandising, enz…

Wat is nu het nut om de juiste kleuren te dragen of om kleding en accessoires te kopen die het figuur en het gezicht mooi onderlijnen.

Je uitstraling is hét visitekaartje om je te profileren, van anderen te onderscheiden en contacten te leggen. In amper 30 seconden wordt een eerste indruk over je gevormd. Die opinie wordt door 55% bepaald door je uitstraling (kleur en stijl, weet je wel), voor 38% door je lichaamstaal en slechts voor 7% door wat je zegt! You never have a second chance to make a first impression.

Nu is het zo, zelfs al heb je die first impression gemaakt voor een ander, dan nog is het heel belangrijk voor jezelf om die uitstraling te behouden en een goed eigengevoel te ontwikkelen.

Let wel!

Het is niet de bedoeling om elk van jullie in een hokje van kleur en eentje van stijl te steken. Niets zo erg als iemand een kledingzaak te zien binnenwandelen met dat kleurenkaartje in de hand, dat letterlijk naast elk kledingstuk te zien houden en dan te besluiten dat er niets is voor dit kleurentype … .

Bedoeling is om met kleur en kledingstijlen te spelen, jou via een grondige en professionele kleur- en stijlanalyse te doen aanvoelen en ontdekken wat jouw natuurlijke pigmentatie en lichaamsvormen zijn, en met welke stijl en kleurenpalet jij het best staat !

 

Website by Verdographics